Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
nedjelja, 4. studenoga 2012.
Zimska panjevčica
Zimska panjevčica je jestiva i vrlo ukusna gljiva. Raste po raznom drveću od druge polovice jeseni do proljeća. Na nekim mjestima je vrlo poznata recimo u Kini i Japanu tamo ju često konzumiraju i uspješno se uzgaja. Kod panjevčice se jede samo klobuk zato što je stručak pre žilav. Na klobuku se nalazi elastična kožica koja se skida jer je pogodna za izradu juha i umaka.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar