Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
petak, 9. studenoga 2012.
Golubača
Golubača je jestiva i također vrlo ukusna gljiva a može se jesti i sirova. Klobuk je svjetlo zelene boje a može biti promjera do dvanaest centimetara. Po klobuku ima tamno zelene mrlje. Stručak može biti dužine do deset centimetara. Raste u listopadnim šumama po Europi i Aziji.Golubača se ubraja u ljekovite gljive a mnogi gljivari ju konzumiraju. Nađite jednu prekrasnu golubaču i skuhajte prekrasan ručak.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar