Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
srijeda, 14. studenoga 2012.
Turčin
Turčin je izvrsno jestiva gljiva. Jede se samo klobuk koji ako se rascjepa potamni. Mnogi gljivari ju zaobilaze jer im se često čini da je to otrovna gljiva. Lako bi vam se moglo učiniti da je to neka vrsta vrganja recimo jesenski vrganj (boletus editus). Želim da napravite ukusan ručak od ove gljive. Prije konzumiranja obavezno maknite stručak jer on nije jestiv. Nije moguća zamjena za otrovnu gljivu. Pozdrav do iduće gljive!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar