Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
četvrtak, 1. studenoga 2012.
Lisičarke
Lisičarke nisu tako česte gljive ali su izuzetno zdrave. Sadrže vlakna koja smanjuju količinu kolesterola u krvi. Lisičarke često nalazimo uz šampinjone i vrganje. Lisičarke se zovu i lisičice imaju žutu boju klobuka i stručka. Ova gljiva je vrlo fina ali ne treba pretjerivati s njom kao i sa svim drugim stvarima. Od ove gljive se da napraviti puno ukusnih ručaka ali pripazite kad ih berete da ih ne zamijenite za neku drugu gljivu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Lisicarka je jako poznata i cenjena gliiva.jJako ukusna i strucak i klobug ukua malo paprenog idealna za jesti.Na vise nacina moze da se spremi , meni jako draga pa je berem kada je god nadjem.Raste skoro u svim sumama i listopadnim i cetinarskim kao i mesovitim.za kiseljenje je jako dobra za zimnicu tada mi je exstra kvalitete znam da je i osusim i isitnim sa desetak gliiva je pomesam i pravim jako zdravu juhu ili kao dodatak corbama ili supicama .jako kvalitetna i pogodna gliva za sve kombinacije i spremanja za jelo.
OdgovoriIzbriši