četvrtak, 1. studenoga 2012.

Lisičarke

Lisičarke nisu tako česte gljive ali su izuzetno zdrave. Sadrže vlakna koja smanjuju količinu kolesterola u krvi. Lisičarke često nalazimo uz šampinjone i vrganje. Lisičarke se zovu i lisičice imaju žutu boju klobuka i stručka. Ova gljiva je vrlo fina ali ne treba pretjerivati s njom kao i sa svim drugim stvarima. Od ove gljive se da napraviti puno ukusnih ručaka ali pripazite kad ih berete da ih ne zamijenite za neku drugu gljivu.

1 komentar:

  1. Lisicarka je jako poznata i cenjena gliiva.jJako ukusna i strucak i klobug ukua malo paprenog idealna za jesti.Na vise nacina moze da se spremi , meni jako draga pa je berem kada je god nadjem.Raste skoro u svim sumama i listopadnim i cetinarskim kao i mesovitim.za kiseljenje je jako dobra za zimnicu tada mi je exstra kvalitete znam da je i osusim i isitnim sa desetak gliiva je pomesam i pravim jako zdravu juhu ili kao dodatak corbama ili supicama .jako kvalitetna i pogodna gliva za sve kombinacije i spremanja za jelo.

    OdgovoriIzbriši