Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
petak, 16. studenoga 2012.
Jablanovača
Jablanovača je jestiva i ukusna gljiva koju znamo naći pored raznih panjeva ili presječenih debla jablana. Klobuk joj može biti širok od četiri do dvanaest centimetara a stručak joj može biti visok od dva do petnaest centimetara. Na stručku ima vrlo nježni prsten. Meso stručka je bijelo a ima slatkast okus. Moguća zamijena za razornu čehavku koja raste na trulom drveću pojedinačno ili u malenim grupicama. Dobro je znati nešto o ovoj gljivi ali vas upozoravam da ne jdete predaleko u gljivarenju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar