Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
ponedjeljak, 19. studenoga 2012.
Zelenjača
Zelenjača je uvjetno jestiva gljiva. Kažu da prije konzumiranja ju treba prokuhati u vodi a vodu u kojoj se kuhala baciti. Zelenjača je rijetka gljiva. Nalazimo ju u crnogoričnim šumama u ljeto i jesen. Klobuk joj je mesnat a može narasti do dvadeset centimetara širine. Na klobuku joj prevladava neka maslinasto smeđa boja. Stručak joj može izrasti do šesnaest centimetara visine a debeo do četiri centimetra. Moguća zamjena za glatkonošku. Moji prijedlog vam je do ne konzumirate ovu gljivu jer vam možda neće biti dovoljno ukusna.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar