Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
ponedjeljak, 29. listopada 2012.
Tartuf
Tartuf je vrlo cijenjena gljiva. Raste u Istri i djelu Italije. Ovu gljivu možemo naći u korijenu lješnjak. Postoji vrsta psa i svinje koja nanjuši tartuf pa kopa. Postoji crni i bijeli tartuf bjeli nitko nije uspio uzgojiti a crni se može uzgojiti ali jako teško morate uzeti micelij od tartufa staviti ga u korijen mladog lješnjaka i čekati oko 50 godina da lješnjak naraste a onda bi u korijenu trebalo biti tartufa ali ni to nije sigurno. Ako želite uzgajati gljive ne uzimajte tartufa u obzir jer dok vam on možda naraste vama prođe život. Bolje gljive za uzgoj su shiitake, šampinjoni i tako dalje. Ako imate tartuf skuhajte fini ručak.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
zanima me uzgoj tartufa
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj vrganja
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj vrganja
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj tartufa
OdgovoriIzbriši