Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
petak, 26. listopada 2012.
Bukovača
Bukovača je gljiva koja raste u skupovima na hladnom području i najčešće je ima po starom drveću.Ova gljiva jača imunitet. U davnim vremenima koristili su je Kinezi i kraljevi. Ima glatki klobuk a stručak vrlo ukusan. Mnogi ovu gljivu obožavaju zbog izvrsnog okusa a drugi je pak vole zato što od nje mogu napraviti puno jela. Bukovače mogu biti raznih boja a to ovisi u kakvim uvjetima rastu. Ovo je jako fina gljiva a ako ne znate što bi za ručak pogledajte sliku kako izgleda odite u šumu naberite puno bukovača i skuhajte ukusan ručak.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar