Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
nedjelja, 28. listopada 2012.
Medenjača
Medenjača nije previše ukusna gljiva zato što je gorkog okusa. Spore su bijele a stručak može narasti do 20 cm visine. Klobuk je tanak a na njemu je sluz. Meso je bijelo a miris tko i kod svake gljive. Ovu gljivu nalazit će te na drvećima i panjevima bjelogoričnog drveća. Ovu gljivu bi vam preporučio da skuhate u nekom gulašu mješnu sa drugim gljivama koje nađete i dobili ste izvrstan ručak za vašu obitelj.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar