Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
Stranice
▼
ponedjeljak, 29. listopada 2012.
Tartuf
Tartuf je vrlo cijenjena gljiva. Raste u Istri i djelu Italije. Ovu gljivu možemo naći u korijenu lješnjak. Postoji vrsta psa i svinje koja nanjuši tartuf pa kopa. Postoji crni i bijeli tartuf bjeli nitko nije uspio uzgojiti a crni se može uzgojiti ali jako teško morate uzeti micelij od tartufa staviti ga u korijen mladog lješnjaka i čekati oko 50 godina da lješnjak naraste a onda bi u korijenu trebalo biti tartufa ali ni to nije sigurno. Ako želite uzgajati gljive ne uzimajte tartufa u obzir jer dok vam on možda naraste vama prođe život. Bolje gljive za uzgoj su shiitake, šampinjoni i tako dalje. Ako imate tartuf skuhajte fini ručak.
zanima me uzgoj tartufa
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj vrganja
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj vrganja
OdgovoriIzbrišizanima me uzgoj tartufa
OdgovoriIzbriši