Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
Stranice
▼
nedjelja, 28. listopada 2012.
Medenjača
Medenjača nije previše ukusna gljiva zato što je gorkog okusa. Spore su bijele a stručak može narasti do 20 cm visine. Klobuk je tanak a na njemu je sluz. Meso je bijelo a miris tko i kod svake gljive. Ovu gljivu nalazit će te na drvećima i panjevima bjelogoričnog drveća. Ovu gljivu bi vam preporučio da skuhate u nekom gulašu mješnu sa drugim gljivama koje nađete i dobili ste izvrstan ručak za vašu obitelj.
Nema komentara:
Objavi komentar