Na ovom blogu se možete informirati o izgledu neke gljive, području gdje raste, da li je jestiva, otrovna ili uvjetno jestiva. zato pročitajte ovaj blog da se ne biste zabunili u šumi i otrovali nekom vrlo sličnom gljivom koja je vrlo otrovna. Sve što piše na ovom blogu radite na vlastitu odgovornost. Hvala na posjeti.
Stranice
▼
ponedjeljak, 19. studenoga 2012.
Zelenjača
Zelenjača je uvjetno jestiva gljiva. Kažu da prije konzumiranja ju treba prokuhati u vodi a vodu u kojoj se kuhala baciti. Zelenjača je rijetka gljiva. Nalazimo ju u crnogoričnim šumama u ljeto i jesen. Klobuk joj je mesnat a može narasti do dvadeset centimetara širine. Na klobuku joj prevladava neka maslinasto smeđa boja. Stručak joj može izrasti do šesnaest centimetara visine a debeo do četiri centimetra. Moguća zamjena za glatkonošku. Moji prijedlog vam je do ne konzumirate ovu gljivu jer vam možda neće biti dovoljno ukusna.
Nema komentara:
Objavi komentar