nedjelja, 14. listopada 2012.

Opasna zamjena vrganja!

Kovara je najopasnija zamjena za vrganj. Ova gljiva je gotovo ista kao vrganj ali se razlikuje po slabije istaknutoj narančastoj mrežici na stručku i malo crvene boje pri dnu. Oprez teška otrovnica (smrtonosna). Ne jedite vrganje sirove jer postoji još par vrsta vrganja koji su otrovni ako ih jedete sirove. Budite vrlo oprezni i ne berite gljive ako ste neiskusni jer će možda baš vas dočekati ovakva otrvovnica!

1 komentar:

  1. Pozdrav i pohvale na blogu
    Kovara nije smrtno otrovna gljiva, već Uvjetno jestiva gljiva. Dakle moraju se poštovati neki uvjeti da bi se gljiva mogla jesti, a kod Kovare je taj da se gljiva prvo mora prokuhati, vodu u kojoj se kuhala baciti i onda pripremiti kako želite.
    Nije neka vrhunska poslastica, ali je jestiva.
    A.c.

    OdgovoriIzbriši